Telefon:+36 30 824-4016
E-mail:emi.gyerekprogramszervezo@gmail.com

Leendő animátorok, megrendelők figyelem

 

ANIMÁCIÓ NYÚJTOTTA LEHETŐSÉGEK
Mi a véleménye a bel,- és külföldi igények milyenségéről és mennyiségéről?

Külföldön óriási lehetőség nyílik bármilyen animátornak elhelyezkednie profin szervezett animációs programok levezetésére, amennyiben jól beszéli a nyelvet. Amennyiben professzionálisan jól felépített csapatba kerül, biztos lehet benne, hogy a szálloda is igényes, luxus környezetet, szolgáltatást biztosít, elégedett, visszatérő, igényes vendégkört vonz magához.

Magyarországon ez a szakma még gyerekcipőben jár, több helyen animáció címszóval illetik a gyerekfelügyeletet. Gyerekzsúr szervező cégek alulfizetett gyenge színvonalat nyújtó animátorokat alkalmaznak. a szállodák pedig nem használják ki az animáció nyújtotta óriási lehetőségeket. Sok cég inkább választja a gyenge szolgáltatásokat, mivel olcsóbban lehet igénybe venni őket. Nem hajlandóak többet fizetni magasabb színvonalért.

Külföldön is található sajnos gyenge minőségű animáció, tisztelet a kivételnek. Általában csak bohóckodásról szól, és a hülyeségről leginkább. Robinson club szállodák Törökországban, vagy a Kanári szigeteken elég jó szolgáltatást nyújtanak. Magyarországra egyenlőre inkább a mennyiség, mint a minőség jellemző.

Ön szerint Magyarországon milyen a kereslet a szabadidő ilyenfajta eltöltésére?

Egyre nagyobb a kereslet, és egyre több a szolgáltatást nyújtó cég is, ami megzavarja a megrendelőket, mert nem tudják, mi alapján döntsék el, hogy kit, és milyen céget válasszanak. A weboldalak nem feltétlen tükrözik a mögöttes tartalmat, cégek hajlandóak weboldal szerkesztésre pénzt fordítani, de a szülinapi rendezvények lebonyolítását szakképzetlen animátorokra bízzák.

Véleménye szerint érdemes szakosodni?

Megtanulni érdemes az animáció elméletét, de diplomát szerezni CSAK ÉS KIZÁRÓLAG animációból nem érdemes. El kell előre dönteni, hogy kinek mi a hosszú távú célja. Külföldön elhelyezkedni (sajnos csak szezonális, és 35 éves korig alkalmazzák az embert) ha jó helyre kerül az illető, rengeteget lehet tanulni, tapasztalni, és legfőképpen szórakozni, bulizni. Pénzt keresni csak külföldi cégek alkalmazásában lehet, a magyar cégeket kerülni kell! Magyarországon alul fizetik az animátorokat, így nem éri meg hosszútávon annak, aki jövedelmező állásra szeretne szert tenni.

Milyennek látja az elhelyezkedési lehetőségeket? Mik a feltételei?

Nálam, vagy másoknál?:) Más cégeknél könnyebb elhelyezkedni, mert alacsony feltételeket szabnak, persze ezért sem fizetik meg az animátorokat. Elég egy érettségi, fontos, hogy szeresse a gyerekeket, és esetleg legyen némi tapasztalata, tudjon valamilyen nyelven egy-két szót az animátor. Előny, ha valaki jó táncol, és jó a kézügyessége.

Mi nagyon magasra állítottuk a mércét, nehéz megfelelni minden kritériumnak. Saját gépjármű, folyékony angol nyelvtudás, határozott, talpraesett megjelenés, jó kommunikációs, szervező képesség. Nagyon sokan jelentkeznek hozzánk akár 7 éves munkatapasztalattal (pedagógiai), de sajnos nem felelnek meg, mert bizonyos szituációkban nem tudnak helyt állni, tanácstalanul állnak egy szülinap kellős közepén, mikor az egyik kisgyerek átlagostól eltérően viselkedik. Nálunk 2-3 órát kell egyedül levezetnie némi segítséggel az animátornak pörgős, aktív játékokkal lekötni a gyerekeket megszakítás nélkül. Hangosan kell szurkolni, lelkesíteni a gyerekeket kellemetlen helyzetekben is.

Kiknek nem ajánlaná ezt a munkát? halk szavú, félénk, introvertált személyiségeknek semmiképpen

Milyen élményeket és negatívumokat adhat ez a munka? Élményeket főleg külföldön rengeteget: barátokat szerezhetünk, nyelveket tanulhatunk, kibontakozhatunk, kiélhetjük második gyerekkorunkat, napsütéses tengerparton tölthetjük a nyarat vidám emberek között. Magyarországon: gondolom, itthon is a barátokkal való bulizás élménye a leginkább csábító, a laza munkamorál. Negatív élményem nem nagyon volt, viszont néha elég kellemetlen volt, iszonyatosan sokat kell dolgozni, ha profi helyre kerül az ember, reggeltől hajnalig, 1 szabadnappal a héten. Ráadásul külföldön természetesen az ember távol van az otthonától, családjától, barátaitól.

Milyen nehézségeket rejt a gyermekekkel való dolgozás? Fárasztó 15-20 gyereket lekötni, folyamatosan felkelteni az érdeklődésüket. Többször előfordul, hogy pont a szülinapos nem vesz részt szívesen a játékokban, lelkesíteni kell, és ez egyáltalán nem könnyű. Hiperaktív gyerekeket nehéz 2-3 órán keresztül szórakoztatni, és fegyelmezni egyszerre. Tinikkel foglalkozni nagy kihívás, ha nem találjuk meg a közös hangot velük, nagyon könnyen elveszítjük az érdeklődésüket.

Néhány szóban ismertetné a legkeresettebb/legnépszerűbb programjukat?

Tini szülinapoknál legújabb csomagunk a holdfény uv party. Csak nálunk rendelhető, és igen költséges, de hihetetlen élményt nyújt. A legfrissebb mesehősök közkedveltek, most jelenleg a Monster High a nyerő, de fiúknál a focis és a titkos ügynökös bulik is többször sikert arattak már.

COPYRIGHT© 2011 Ocskó Emese | Telefon: +36 30 824-4016 | E-mail: emi.gyerekprogramszervezo@gmail.com

gyerekzsur.lap.hu | gyerekmusor.lap.hu | szuletesnap.lap.hu

Írjon nekünk!
Twitter
Tweets by gyerekprogramok
Youtube
Pinterest